Berlin 2014

Nyt fra Berlin kolonien


Opdateret Torsdag kl. 07:00

I dag var dagen hvor vi skulle forlade Berlin - Heldigvis var alle kvikke og da Rasmus kom med bussen, var alle klar, lejlighederne tomme og rene. Det tog som ventet en god time at komme ud af Berlin sådan en morgen. Vi var så uheldig at komme til at holde 1 time i kø, da vi var på vej til Wittenborg(stedet hvor vi skulle stå på ski) - Det betød at vi fik mindre tid til skiløb - Desværre.

Velankomet til den store fryser med sne, startede vi med at spise, før vi lejede ski m.m.

Selve skiløbet var sjovt, måske mest fordi det er sommer og normalt ikke et tidspunkt hvor man står på ski. Der var kun 1 bakke - så nybegyndere hvade det lidt svært - men så kunne man da heldigvis bare hoppe af på vej op, inden man kom helt op. At tyskere ikke altid er kloge, var hallen et godt bevis på - Børnebakken lå nemlig på toppen af den store bakke - og når kun T-liften kørte blev det en smule svært at være nybegynder.

Efter et par timer - gik turen videre til Weissenhauser Strand - hvor de næste 2 nætter skal tibringes.

Vi spilste pizza og pasta på en resturant, efter alle teltene var slået op.

Nye billeder er lagt på nettet.

Husk at se billeder - [Klik her].


Opdateret Onsdag kl. 07:00

Sidste hele dag i Berlin i denne  omgang - Det betød at vi skulle lige have lidt mere historie med. Rasmus viste os, området ved Bernauer Strasse - hvor folk hoppede ud fra vinduer og ned i lagner, lave reb af lagner, gravede tuneller for at komme fra øst til vest - Vi fik også set det som kaldes "ingenmandsland" oppe fra et tårn. Efter dette var der heldigvis igen tid til shopping. Efter de første 2 timer, tog 13 medlemmer med Rasmus ud til Olympia Stadion, som er det olympiske stadion fra 1936 - Den gang hvor Jesse Owens vandt det hele, og da verden for første gang oplevede nasismen. Alt rundvisning var desværre udsolgt - men efter lidt snak med personalet, fik Rasmus alligevel gruppen ind på et hold. Det betød at vi fik alle røverhistorierne, set omklædningsrummene, kapellet(hvor væggenen var belagt med 24 karat guld) og meget mere. Tilbage i lejelighederne, var det tid til at pakke - for i mogen skal vi tidligt op - da vi skal ud og stå på ski inden vi ankommer til Weissenhauser Strand - som er sidste stop inden hjemkomst fredag kl. 14.

Håber på at kunne oploade igen i morgen - Billeder fra i dag kommer senere.

Husk at se billeder - [Klik her].


Opdateret Tirsdag kl. 07:15

I dag var Siljas førselsdag - Det blev fejret med at de børn som boede i den opgang sang fødselsdags sang for hende tidlig om morgen(se klip på Facebook) Kl. 9:30 var det turisttid igen. Vi startede med at tage S + U bahnen  til Ritchtag derefter gik det i gåtempo forbi Brandenburger Tor, Holocaust momentet, Bunkeren hvori Hitler begik selvmord for at enden på Postdam Platz - hvor det var afsat tid til at shoppe. Efter 2 timer med shoppe muligheder, fik alle en quiz af Rasmus, som omhandlet alle de ting vi havde set/hørt om - så nu skulle man huske hvad det var han havde sagt - Heldigvis findes Google - som nu blev manges allerbedste ven. Aftenmaden blev indtaget på en Italiensk Restruant da det var Siljas fødselsdag. Da kl. var 21:00 mødtes dem som ville med Rasmus og Ida ind ved Brandenburger Tor for at se Tyskland spille mod Algeriet(sammen med ca. 70.000 andre) - Desværre begyndte det at regne lige som vi kom op af U-bahnen. Men vi fik da set ca. 30-35 min før det blev for koldt/vådt for flere af børnene.

Husk at se billeder - [Klik her].


Opdateret mandag kl. 06:35

Første hele dag i Berlin, blev en rigtig god, lærerig, uhyggelig og sjov dag. Hvor alle disse ord???

God fordi det er en flok rigtig gode og søde børn som interesserer sig for hvad der er sket i Berlin og nyder kolonien. Lærerig, ja, Rasmus fortalte en masse(så meget at det er sikkert at ingen kan huske alt) om fjernsynstårnet, Alexander Platz, Berlin Muren, undergrunden og alt det andet vi fik set i dag.

Men hvorfor så uhyggelig?? Jo det var fordi efter at hele koloniholdet havde været turister i dag, var det valgfrit om man ville med en tur i en af Europas største bunkere, som nu er lavet om til rædselskabinet - hvor der er levende mennesker som forskræker en. Og ja, her var der virkelig et par af de store drenge og piger som vist nok lige skal skifte underbukser. Det var rigtig sjvot og samtidigt også uhyggeligt at gå rundt i bunkeren, mens der var folk som nærmest jagtede en.

Etagene nedenunder var en udstilling om de grusommer ting som er sket gennem tiden. Den nederste etage viste lidt om bunkerens historie - Den var bl.a. det eneste som stod tilbage i det område efter 2. verdenskrig, alt andet var bombet ned til grunden.

Kl. 18 valget en gruppe at smutte ned på den lokale Copacobana strand for at se VM i fodbold, som igen i dag blev en gyser.

I morgen venter nye turistmål og lærerige informationer skal uddeles. Vi opdatere igen i morgen.

PS. der er nye billeder under foto.Opdateret søndag kl. 7:40

Så er vi ankommet til Berlin i vores dejlige lejligheder - bestemt ikke dårligt. De ligger super godt. Macdonald(som har døgnåbent) undergrunden og Check point Charlie lige rundt om hjørnet.

I aftes blev der lavet pizza, set fodbold og en gruppe valgt at gå en tur op og se Brandenburger tor med lys på.

Inden vi ankom, gik vejen forbi Sachenhausen, som var en koncentrationslejr fra 1939 - 1945. Et grumt sted, som var bygget til at rumme 12.000 personer - men på et tidspunkt var der 60.000 - Den endte som en ren udrydelseslejr. I alt mistedet ca. 100.000 mennesker livet her. Rasmus fortalte grusommer historier om stedet, og der blev set ovnene hvor de blev brændt, de såkaldte "vaskerum" hvor der kom gas i stedet for vand ud af hanerne og mere.

I dag(søndag) skal vi se Tv-tårnet, shoppe, muren og meget mere - vi opdatere igen i aften eller morgen.

Husk at se billeder fra dagen [klik her]


 


 Se vores tidligere koloni sidder:


2013 - Sommerkoloni til Prag, Tjekkiet[klik her]